Zoeken
  • VIEWZ

De start

Bijgewerkt op: 17 mrt. 2019

Zaadje planten


Juni 2016. Amra Hurlebusch en Jan Debaene kloppen aan bij Uitgeverij Vanden Broele. Ze hebben samen een bordspel gemaakt en nu zoeken ze een partner om de handen in elkaar te slaan. ‘Op stap met een roze bril’, zo heet het spel. Zeer krachtig in al zijn eenvoud.

Zowel Amra als Jan werken op de psychogeriatrische afdeling van een ziekenhuis. Hun eigen inspiratieveld. Ook voordien kriebelde er al iets bij Amra. Tijdens haar opleiding aan het Korzybski Instituut in Brugge werd het zaadje geplant. Het resultaat is een zelf ontwikkeld én geknutseld bordspel, dat ze inzetten op hun afdeling in het ziekenhuis. Met eenvoudige technieken kan elke hulpverlener het spel spelen en zo een wezenlijk verschil maken in het leven van de speler. Of zoals Jan het zegt: "We leren hen om oplossingsgerichte autostrades aan te leggen in hun brein. Onder het motto: wat je aandacht geeft, groeit."


Het verschil makenAmra in actie

Amra en Jan vatten het in drie woorden samen. Positiviteit, eenvoud, levensmotto. Dat is waar ‘Op stap met een roze bril’ voor staat. Hulpverleners de nodige tools aanreiken om een verschil te maken. Ouderen opnieuw laten glimlachen, van klacht naar kracht.

Het enthousiasme van beiden werkt aanstekelijk. Uitgever Femke De Lameilleure springt mee aan boord. Alleen mag het concept dan wel bijzonder helder zijn, een bordspel maken, dat is andere koek. Vooral het kostenplaatje is een grote struikelblok. Een bordspel maken is duur. Maar het spel moet natuurlijk gekocht én gespeeld worden ... We moeten dus op zoek naar een manier om het spel tegelijk betaalbaar én kwalitatief op de markt te brengen.

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Trots!