top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverVIEWZ

Kom kennismaken met het spel

Bijgewerkt op: 22 mrt. 2019

Studienamiddag

Eindelijk komt de meet in zicht. Na het lange voortraject kan de komst van het bordspel natuurlijk niet onopgemerkt voorbijgaan. Het plan: een studienamiddag over “Empowerment bij ouderen” met officiële voorstelling van het spel. Het wordt een boeiende namiddag, met als eerste spreker Dr. Lieve Lemey. Zij is ouderenpsyciater bij het AZ Sint Jan in Brugge en zal dieper ingaan op het thema empowerment. Op basis van haar jarenlange ervaring focust ze op wat zorgprofessionals kunnen doen om de zelfwaarde van ouderen te doen stijgen. En daarbij is oplossingsgericht denken een krachtig hulpmiddel.


Maar ook spelnamiddag


Net wat Amra en Jan met het bordspel willen stimuleren dus. Zij zullen hun ervaringen met dat oplossingsgericht denken delen en uitleggen hoe het bordspel “Op stap met de roze bril” in dit verhaal past. En na de theorie komt uiteraard de praktijk. De aanwezigen krijgen de kans om in groepjes met het bordspel aan de slag te gaan. Zo ondervinden ze aan den lijve hoe het spel werkt en wat het teweeg kan brengen.


Op het einde van de inspirerende namiddag krijgt elke aanwezige trouwens ook een spel mee naar huis. Om daarna zelf te spelen met de ouderen in hun eigen werkomgeving. Want dat is natuurlijk de drijfveer van Amra en Jan.


Kom je ook?

De komende weken werken we hard verder aan het bordspel én de organisatie van de studienamiddag. Nieuwsgierig en zin om het spel te ontdekken? De studienamiddag vindt plaats op 14 mei in kapel De Oase van woonzorgcentrum het Heiveld in Gent. Schrijf je hier snel in!

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Trots!

bottom of page